Ouderen

Ouder worden is een mooi proces. Iedereen wil graag oud worden, maar niemand wil oud zijn. Daarom worden voetklachten vaak genegeerd en wordt gedacht “het gaat wel weer over”. Helaas blijkt dit niet altijd het geval en kan een niet-behandelde voetklacht leiden tot klachten elders in het lichaam, zoals in de benen en de rug.

Door de vergrijzing in Nederland wordt het aandeel ouderen in onze samenleving langzaam groter en komt het besef dat we hier meer aandacht aan moeten besteden. De zorgvraag van ouderen is veelal anders, omdat de belasting lager is. De belastbaarheid is verlaagd door enerzijds slijtage van gewrichten, minder goede conditie of andere klachten en anderzijds doordat ouderen niet of minder werken en sporten. Een oplossing voor een zorgvraag van ouderen is daarom anders dan bij bijvoorbeeld kinderen of sporters. Maar zeker niet minder belangrijk. Want als het lopen bij ouderen moeilijker gaat, dan neemt ook de zelfredzaamheid snel af.

Een oudere voet begint meestal al boven uw veertigste, verminderde doorbloeding van de nagelwortels, waardoor de conditie van de nagel veranderd, banden pezen en spieren verliezen hun elasticiteit. Vaak gaat de huid rond de nagels achteruit. Ook het gevoel in je voeten kan verminderen. En door lichamelijke beperkingen die ouderdom met zich meebrengt kunnen de voeten niet meer zo onderhouden worden als u van zichzelf gewend was. Dit is geen schande spreekwoordelijk komt ouderdom met gebreken en als de gebreken komen kunt u voor uw voetverzorging een beroep doen op de hulp van een medische pedicure. Wij brengen na een behandeling uw voeten weer in een optimale conditie.

In combinatie van regelmatige  behandelingen in onze praktijk en kwaliteitsproducten die wij aanbieden kunt u uw voeten zelf in optimale conditie houden.