2dc2b605-4f5f-4a64-b0f4-deb933ace9acjpgSchimmeldiagnostiek


Schimmels [mycose] komen evenals bacteriën, regelmatig op of in ons lichaam voor. Bij een goede lichamelijke gesteldheid zijn ze meestal niet schadelijk. Er heerst namelijk een soort evenwicht in ons lichaam. Pas als dit verstoord wordt, bijvoorbeeld door een verminderde afweer, hebben schimmels kans om zich te vermenigvuldigen.

Mycose bevinden zich overal in onze omgeving, maar zijn alleen waarneembaar onder een microscoop. Mycose-infecties van nagels komen zowel aan handen als aan voeten voor. Slecht groeiende en/of beschadigde nagels van warme en vochtige voeten zijn meest vatbaar voor zo'n infectie. De grote aantallen mycose sporen zijn zeer besmettelijk en uiterst actief in vochtige, warme ruimten.

Mycose-infectie van de nagels begint vaak aan de grote of de kleine teennagel. Dit breidt zich langzaam uit naar de overige nagels. De nagelplaat wordt dik en brokkelig en kan loslaten. De nagel groeit niet meer in de lengte maar wordt steeds dikker dit kan pijn of een ingroeiende nagel veroorzaken door de toenemende druk van de schoenen.

Om er zeker van te zijn dat er sprake is van een mycose-infectie wordt een stukje nagel tijdens de behandeling afgenomen en getest met HFL Fungi-Check . In sommige gevallen ziet het er wel naar uit dat er een mycose aanwezig is, maar na onderzoek blijkt anders. Dit zou medicatie en behandeling dan ook overbodig maken. De uitslag van het onderzoek is na 10 minuten bekend, en aan de hand hiervan wordt een zorgtraject ingesteld. Indien nodig in overleg met huisarts.

Voor de HFL Fugi-Check wordt € 20,00 in rekening gebracht. Dit onderzoek kunt u niet declareren bij uw ziektekostenverzekering, verrichtingen door de pedicure worden niet vergoed!

De pedicure behandelt een mycose-nagel door hem zo dun mogelijk te frezen. Hierdoor verdwijnen er al wat sporen [zwarte puntjes] en wordt extra druk op de aangetaste nagel voorkomen. Verder wordt de nagelomgeving goed schoon gemaakt en behandeld met een anti-mycosemiddel.

Omdat schimmel sporen zich ook nestelen in uw schoenen en u op die manier blijven besmetten, is het noodzakelijk ook alle schoenen binnenin te behandelen met een anti-mycosemiddel Het kost tijd voordat de aangetaste delen van een nagel helemaal zijn uitgegroeid. Een teennagel groeit maximaal enkele millimeters per maand. Het bestrijden van de mycose vergt tijd, maar bij een dagelijkse behandeling gedurende het gehele traject heeft u een reële kans weer gezonde nagels terug te krijgen.

Het is een misverstand te denken dat mycose-infecties ontstaan door slechte hygiëne. Wat kunt u zelf doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden:

Was de voeten zonder zeep, indien men toch zeep wilt gebruiken dan uitsluitend PH neutrale zeep. Spoel zeepresten grondig af!

  • Droog de voeten zorgvuldig, vooral tussen de tenen!
  • Draag elke dag schone, katoenen of wollen sokken en goed ventilerende, niet te nauwe schoenen. Wissel schoenen met regelmaat, na 1 dag dragen de schoenen minimaal 24 uur laten drogen!
  • Draag altijd slippers in openbare wasgelegenheden of sportruimtes.
  • Maak de douchevloer schoon met schoonmaakazijn en reinig met regelmaat de douchemat. De douchemat blijkt vaak een infectiebron te zijn doordat deze te weinig en op te lage temperaturen [min. 60 C⁰] gewassen wordt.
  • Neem bij het passen van schoenen in winkels, zelf een paar sokken/kousjes mee.

FunghiClear

Antischimmelspray, Anti Mycose. Geschikt voor Diabetici. Geregistreerd Medisch Hulpmiddel klasse 1

SPRAY TEGEN SCHIMMELS AAN DE NAGEL EN DE VOET  Funghiclear-LePairjpg


FunghiClear een effectieve natuurlijke antischimmelspray met Manuka olie
Kunststof verpakking met spraykop, inhoud 50 ml.
Geregistreerd als Medisch Hulpmiddel klasse 1, Z-indexnummer 16155289.
Eigenschappen
Snelle opname
Verkoelend effect
Creëert een milieu waarin schimmels niet kunnen leven
Kan worden gebruikt bij kalknagels indien deze worden veroorzaakt door schimmels
Kan gebruikt worden om de schoenen te reinigen
Gebruik:

's Ochtends bij het opstaan en 's avonds bij het naar bed gaan de aangedane plek één keer sprayen.
Houd de spraykop op circa 2 cm van de aangedane plek.
Bij preventie: na het gebruik van openbare wasgelegenheid de voeten sprayen, voornamelijkt tussen de tenen.
Het reinigen van de schoenen is essentieel. Spray de schoen in, door één keer op de spraypomp te drukken en te richten in de neus van de schoen.
Herhaal deze handeling vijf keer gedurende vijf dagen. Het verdient de aanbeveling ook de schoenen aan de binnenkant te reinigen die langere tijd niet gedragen zijn.

Bijwerkingen:
Een mogelijke allergene werking is bij essentiéle oliën niet ongebruikelijk.
De vier essentiële oliën (Manuka, Basilicum, Pepermunt en Lavendel) die gebruikt worden in FunghiClear hebben een laag allergeengehalte.
De enige tot nu toe bekende bijwerking van FunghiClear is een allergie tegen de bestandelen van FunghiClear zelf. Een dergelijke reactie is slechts zelden waargenomen.
Men dient zich hiervan echter bewust te zijn. Bij een eventuele allergische reactie direct stoppen met de spray. Eventueel optredende uitslag zal spoedig verdwijnen.
Bij twijfel een arts raadplegen.

FunghiClear dient niet gebruikt te worden:
Op de slijmvliezen
In en rond de ogen
Bij open wonden
Inwendig
Op de genitaliën

Bewaaradvies:
Droog, koel en buiten het bereik van kinderen bewaren

Hét product voor de cosmetische verzorging van kalknagels.

 

HFL Laboratories gepatenteerde Solution spray is hét product voor de cosmetische verzorging van kalknagels die vaak verkleurd of broos zijn. Mede kan de spray gebruikt worden op de huid. Bijvoorbeeld wanneer men de voeten of huid niet goed heeft afgedroogd na het douchen of zwemmen en de huid dus erg rood en gevoelig is geworden.De spray maakt de huid en nagels goed schoon, verzorgt kalknagels, de rode gevoelige huid en bevat tevens verzorgende bestanddelen.


Werking:

De spray dringt via de huid naar binnen en komt zo bij de matrix van de nagels waar de bron ontstaan is. Hierdoor bereikt men niet alleen de nagel maar ook de matrix.

Solution Druppels


Solution Druppels


Dit product kan als aanvulling gebruikt worden bij de HFL Solution spray voor de cosmetische verzorging van kalknagels. De eerste resultaten zijn zichtbaar na 6 tot 12 weken.

Inhoud.
100% natuurlijke druppels van Colloïdaal silver.